O Konferencji

Wydarzenie łączące biznes, przemysł i naukę
TEMATYKA KONFERENCJI

Obszary wystąpień, dyskusji i warsztatów.

Internet rzeczy a rynek żywności - digitalizacja na rynkach żywnościowych

Zrównoważona konsumpcja i zrównoważony łańcuch dostaw żywności

Inteligentna żywność i inteligentne łańcuchy wytwarzania produktów żywnościowych

Sztuczna inteligencja na rynkach żywnościowych

Cyfryzacja i automatyzacja w branży rolno-spożywczej jako źródło innowacji na rynkach żywnościowych

Postawy i zachowania konsumenta 4.0 – wiedza, bezpieczeństwo, informacja i edukacja

Mody i trendy na rynku żywności

Bezpieczeństwo żywnościowe w erze gospodarki cyfrowej

Keynote Speakers

Bettina von Stamm

Dipl. Ing. Arch., MBA, PhD

Dr. ir. George Beers

Project Manager of Internet of Food & Farm

Paneliści

att. Izabela Tańska

President of IGI Food Consulting Sp. z o.o., Food Startup

dr Anna Rogala

Adiunkt w Katedrze Strategii Marketingowych, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

dr Eszter Tóth

Senior Food & Drink Analyst at Mintel

dr hab. Aleksandra Kaniewska-Sęba

Adam Mickiewicz University in Poznan

dr hab. Arkadiusz Kawa

Managing Director of Łukasiewicz - Institute of Logistics and Warehousing

dr hab. inż. Krzysztof Koszela, prof. UP

Poznan University of Life Sciences

dr hab. Piotr Rzymski

Poznan University of Medical Science

dr Justyna Kulawik-Dutkowska

Project Manager Legal Advice & Funding, European Institute of Innovation & Technology (EIT) Food

dr Michał Gazdecki

Poznań University of Life Science

dr Raul Palma

SmartAgriHubs North East Regional Cluster co-leader, Head of Data Analytics & Semantics Department, Poznan Supercomputing and Networking Center

Dr. Davide Merulla

Innovation Manager, ZIMT

Dr. Eng. Alicja Nowak

ECOWASTE4FOOD, Urząd Marszałkowski

Dr. Eng. Jakub Jasiczak

CEO of Poznan University of Economics and Business Knowledge Transfer Company

Honorata Jarocka

Senior Food & Drink Analyst at Mintel

mgr inż. Witold Statkiewicz

Łukasiewicz Research Network

Paulina Marzoch

Key Account Manager at Too Good To Go

prof. Belen Rodriguez Canovas

Universidad Complutense de Madrid

prof. Matthew Gorton

Project Coordinator of Strenght2Food, Newcastle University Business School

Zuzanna Skalska

360Inspiration.nl

Terminy i opłata

15.10.2021
Zgłoszenie na konferencję (z referatem)
dwa tygodnie od zgłoszenia
Przesłanie informacji o przyjęciu referatu
31.10.2021
Nadesłanie gotowego artykułu
31.10.2021
Wniesienie opłaty konferencyjnej
18-19.11.2021
Termin konferencji

Terminy i opłata

100 euro (450 PLN)

Konta do wpłat:

PLN: 54 1090 1359 0000 0000 3501 8918

EURO: 02 1090 1359 0000 0001 0062 7162

Kod SWIFT: WBKPPLPP

Z dopiskiem „Food Markets 4.0, nazwisko uczestnika”

MOŻLIWOŚCI PUBLIKACJI

Uczestnicy konferencji mają możliwość zaprezentowania swoich wyników badań podczas sesji równoległych, a także publikacji artykułów w monografii lub jednym z czasopism

O zakwalifikowaniu artykułu do danego czasopisma lub monografii decyduje tematyka opracowania, natomiast o przyjęciu artykułu do druku wydawnictwo – na podstawie otrzymanych recenzji. Artykuły nie spełniające wymogów formalnych nie będą kierowane do publikacji.

Organizatorzy

Rada naukowa

dr hab., prof. nadzw. UPP Rafał Baum, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

prof. Lucia Bednarova, University of Economics in Bratislava

prof. dr Ružica Brečić, University of Zagreb

dr hab., prof. nadzw. Paweł Bryła, Uniwersytet Łódzki

dr hab., prof. nadzw. UPP Wawrzyniec Czubak, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Dr. Vida Dabkienė, Lithuanian Institute of Agrarian Economics

prof. Arion Felix, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca

Dr. Nazar Fihun, Lviv Polytechnic National University

prof. dr Jesús García de Madariaga, Universidad Complutense de Madrid

dr hab. Mariola Grzybowska-Brzezińska, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

prof. dr hab. Krystyna Gutkowska, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

Dr. Marietta Kiss, University of Debrecen

prof. dr hab. Władysława Łuczka, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

dr Silvia Maican, „1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia

prof. dr hab. Henryk Mruk, Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Poznaniu

dr Andreea Muntean, „1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia

prof. dr Meletios I. Niros, University of Piraeus

dr Carmen Pastiu, „1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia

prof. dr Károly Pető, University of Debrecen

prof. dr Sunčana Piri Rajh, University of Zagreb

prof. dr hab. Bogna Pilarczyk, Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa im. J. A. Komeńskiego w Lesznie

dr Peter Popovics, University of Debrecen

dr hab. Krystyna Rejman, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

prof. dr Belen Rodriguez Canovas, Universidad Complutense de Madrid

prof. dr Dubravka Sinčić Ćorić, University of Zagreb

prof. dr hab. Bogdan Sojkin, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

prof. dr Zoltán Szakály, University of Debrecen

Komitet organizacyjny

dr hab. Renata Nestorowicz, prof. UEP, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu – przewodnicząca

dr hab. Ewa Jerzyk, prof. UEP, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

dr hab. Grzegorz Leszczyński, prof. UEP, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

dr Anna Rogala, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu – sekretarz

mgr Natalia Gluza, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

mgr Mateusz Kot, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

dr Michał Gazdecki, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

dr Elżbieta Goryńska-Goldmann, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

dr Anna Wielicka-Regulska, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

dr hab. Magdalena Kozera-Kowalska, prof. UPP, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

dr Monika Wojcieszak-Zbierska, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

dr Bartosz Mazurkiewicz, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu

Slice 1

Kontakt i pytania organizacyjne

  • +48 606 811 913 (Anna Rogala)
  • +48 606 319 095 (Renata Nestorowicz)
  • foodmarkets@konf.ue.poznan.pl