W dniu 23 listopada 2018 r. na terenie Uniwersytetu Przyrodniego w Poznaniu, odbyła się międzynarodowa konferencja naukowa „Relacje na rynkach żywnościowych – dwie perspektywy” („Relationships on food markets – two perspectives”). Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym JM Rektora Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, prof. dr hab....
Czytaj dalej
W dniu 24 listopada 2016 r. na terenie Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu odbyła się IV ogólnopolska konferencja naukowa poświęcona rynkom żywnościowym pt.: „Innowacje na rynku produktów żywnościowych. Konsument – Trendy – Strategie”. Organizatorami konferencji byli pracownicy Katedry Strategii Marketingowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu oraz Katedry Rynku...
Czytaj dalej
Z inicjatywy Katedry Rynku i Marketingu Uniwersytet u Przyrodniczego w Poznaniu oraz Katedry Strategii Marketingowych Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, 28 listopada 2014 roku odbyła się konferencja naukowa „Zrównoważona konsumpcja a strategie marketingowe przedsiębiorstw”. Było to już trzecie spotkanie zorganizowane w ramach projektu „Rynki żywnościowe” (rynkizywnosciowe.pl)....
Czytaj dalej
12 grudnia 2013 roku odbyła się w Poznaniu konferencja poświęcona rynkom żywnościowym. To drugie z kolei wspólne przedsięwzięcie Katedry Strategii Marketingowych Uniwersytetu Ekonomicznego oraz Katedry Rynku i Marketingu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Konferencja pt. „Etnocentryzm konsumencki na rynku produktów żywnościowych”, zgromadziła ponad 50 uczestników z...
Czytaj dalej
W dniu 11 grudnia 2012 roku, na terenie Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu odbyła się ogólnopolska konferencja naukowa „Nowe trendy w dystrybucji produktów żywnościowych. Gastronomia, handel detaliczny, e-commerce”. Głównym celem konferencji była wymiana poglądów na temat procesów zachodzących w dystrybucji produktów żywnościowych, a także przedstawienie opinii...
Czytaj dalej

Opinie uczestników konferencji

  • I liked the conference a lot! And as I said at the beginning of my presentation, I like the (…) two different perspectives on the food market (…). Research and business are not all the time looking at the same point of view, so bringing all those guys together at the same conference is an extraordinary experience.

    prof. Felix Arion
    University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca
  • The topic of the conference is very important and has a great potential. It gets growing attention from the public. The city is lovely, you have very, very nice historical buildings. The old town is perfect and really astonishing.

    Eszter Tóth, PhD
    University of Debrecen